Referendum sau europarlamentare?


Ati auzit probabil ca alegerile pentru Parlamentul European si referendumul pentru votul uninominal vor avea loc in aceeasi zi:25 Noiembrie.Ce ma nemultumeste este aceasta suprapunere a evenimentelor ,a alegerilor pe care oamenii trebuie sa le faca.

Nu era de ajuns ca oamenii sunt pe deplin edificati in ce priveste alegerile europarlamentare,ce inseamna ele in economia statutului Romaniei de membru in Uniunea Europeana ca presedintele a asezat peste ele si referendumul pentru introducerea votului uninominal,o problema inca si mai neclara pentru majoritate.

Romanii ar putea rezolva problema intr-un fel comod si necivic:prin neprezentare la niciunul dintre scrutinuri si ar fi pacat sa procedeze astfel.

Deja cele doua tipuri de alegeri au starnit controverse pe scena politica,ce se traduc prin clasica,de acum,balacareala din campaniile electorale din care omul de rand nu intelege mare lucru si care i-ar putea genera un sentiment de lehamite ce se va simti cel mai acut la alegeri.

Fara a fi de partea vreunei tabere,fara a pune un scrutin in fata altuia,sub aspectul importantei,cred ca alegerile europene,programate deja, pe 25 noiembrie, ar fi trebuit sa fie singurul scrutin la care sa fie chemati romanii in acea zi pentru ca oamenii trebuie sa inteleaga cat mai bine fiecare mecanism democratic.

Sper totusi ca aceasta suprapunere pe care o consider nepotrivita sa se incheie cu bine pe data de 25 noiembrie si sa nu avem impresia ca s-au facut cartile in alta parte decat la urne.Sau poate cer prea mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s