Cel mai mare chilipir din presa romaneasca


Saptamana trecuta, ziarul Adevarul a inceput sa distribuie alaturi de ziar si niste carti dintr-o colectie care o sa cuprinda mai multe volume.

Prima carte, Notre-Dame de Paris de Victor Hugo a fost distribuita la pretul ziarului de 1 leu(practic cartea era gratis) ceea ce a declansat un asalt al oamenilor la chioscurile de ziare pentru a cumpara o carte gratis, editata in conditii ireprosabile, pentru ca in conditiile in care la noi, cartile au preturi ridicate, un asemenea chilipir nu putea fi refuzat. Toate ziarele cu carti se vindeau dis de dimineata(la unele chioscuri veneau putine) iar cei ce veneau in timpul zilei nu mai gaseau cartile dorite.

Figura s-a repetat si ieri: o noua carte in pretul ziarului,volumul 1 din „Marile sperante ” de Dickens si la fel, oameni care au dat navala la chioscuri de la prima ora a diminetii si care au stat la cozi pentru a-si procura cartea gratuita dand nastere la situatii ce au amintit de vremuri demult apuse.

Ei bine, de saptamana viitoare, pachetul carte+ziar va costa 10 lei. Sa vedem in aceste conditii daca va mai exista asediul matinal asupra chioscurilor de ziare pentru cumpararea cartii. Poate, totusi, ca joia viitoare se va repeta scenariul pentru ca se pune in vanzare volumul 2 al „Marilor Sperante”.Altfel spus, volumul 1 a fost gratis, volumul 2 este 10 lei si cine l-a luat pe primul, va vrea in mod firesc sa si-l ia si pe al doilea( asa se fac afacerile…)

Dupa toata povestea asta, unii au tras concluzia ca romanii raman milogi si ca se inghesuie atunci cand e vorba de pomeni. Tind a le da dreptate.

Reclame

Un gând despre „Cel mai mare chilipir din presa romaneasca

  1. trebuie sa-ti mai povestesc si eu ceva…
    ma aflu printre cei care au alergat dupa aceste publicatii.
    este normal sa nu mai gasesti pentru ca romanul este calic.Au luat cate au putut,2.3.4.5bucati ….
    asta e!!!!!!!!!!!!!Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s