Povestile cu tigani, la mare cautare


La inceput, a fost Inima de Tigan pe postul Acasa, serial care s-a bucurat de un nemaipomenit succes avand o reteta foarte atractiva: explorarea vietii unei etnii controversate si indepartarea, pe cat posibil, a stereotipurilor negative nascute in jurul tiganilor+ o combinatie de mari actori romani, pe care altfel nu i-am fi vazut la alte posturi ocupate sa promoveze mediocritatea, cu actori tineri, aflati la inceput de cariera.

Apoi a venit Regina, un sequel, un fel de continuare a serialului anterior, care, de asemenea, s-a bucurat de audiente foarte mari. Actorilor din Inima de Tigan li s-au adaugat si altii, mai tineri sau mai experimentati, dar acest serial a avut mai multe planuri narative, nu s-a ocupat numai de viata din satra.

Celelalte televiziuni anunta pentru aceasta vara reality-show-uri sau seriale care se invart in jurul aceluiasi subiect: etnia rroma (ca sa fim corecti politic). Au vazut ce da bine la public si preiau si ei reteta, numai ca succesul nu vine la pachet cu aceasta. 

Nu port de grija posturilor tv, ci doar constat un mimetism care se manifesta in aceasta zona, pe subiectul dezbatut dar si pe foarte multe altele, care va sfarsi prin a ne indeparta de televizor. Nu ca n-ar fi bine.

Un gând despre „Povestile cu tigani, la mare cautare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s