Calendarul anului 2010


La multi ani! Am trecut intr-un nou an, care va fi marcat de numeroase evenimente. Vor fi 2 majore in sport: Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver si Campionatul Mondial din Africa de Sud dar si in alte domenii va fi un an extrem de interesant.

Ziarul Adevarul a realizat un fel de calendar al celor mai semnificative momente ale anului in care am intrat si pe care imi permit sa vi-l prezint aici:

Ianuarie: Are loc in Elvetia Forumul Economic de la Davos. Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, va sustine primul sau discurs privind starea natiunii.

Februarie: La Vancouver, in Canada, se desfasoara Jocurile Olimpice de Iarna. In Ucraina are loc al doilea tur de scrutin (decisiv) al alegerilor prezidentiale. Majoritatea analistilor dau ca sigura alegerea lui Victor Iankovici, candidatul pro-Kremlin, intr-o miscare ce va rescrie echilibrul de forte in regiune, inclusiv raportul Ucrainei cu Romania.

Martie: Se decerneaza premiile Academiei Americane de Film, „Oscar”.

Aprilie: Alegeri parlamentare in Ungaria si alegeri prezidentiale in Austria.

Mai: Incepe „Expozitia Mondiala 2010” la Shanghai, China. Evenimentul va dura 6 luni.  Alegeri parlamentare in Marea Britanie. In Franta are loc Festivalul de Film de la Cannes, iar Norvegia gazduieste concursul „Eurovision”

Iunie: Au loc intâlnirile la nivel inalt G8 si G20 in Huntsville, Canada.  incepe Campionatul Mondial de Fotbal in Africa de Sud, primul desfasurat pe continentul african.

Iulie: Debuteaza cea mai prestigioasa competitie ciclistica, „Turul Frantei”. Startul se va da anul acesta din Olanda. Belgia preia presedentia semestriala a Uniunii Europene.

August:Trupele americane ar urma sa paraseasca Irak-ul. O parte dintre trupele necombatante vor continua insa sa pregateasca fortele militare si politistii irakieni.

Septembrie: La New York este programata Adunarea Generala ONU.  In China se da startul in raliul intercontinental „Beijing – Paris”.

Octombrie: Germania sarbatoreste 20 de ani de la unificare. Decernarea premiilor Nobel. Alegeri prezidentiale in Brazilia. 

Noiembrie: Alegeri partiale in Statele Unite ale Americii. Vor fi alesi 435 de membri ai Camerei Reprezentantilor si o treime dintre cei 100 de membri ai Senatului. Capitala Coreei de Sud, Seul, gazduieste intalnirea la nivel inalt G20.

Decembrie: La Washington se decerneaza premiile „Kluge” pentru intrega cariera in domenii care nu sunt rasplatite de premiile „Nobel”. Printre domeniile premiate se numara antropologia sau lingvistica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s