Ce cauzeaza depresia?


Despre depresie se spune ca e principala problema de sanatate a secolului 21, de aceea mi s-a parut relevant sa preiau articolul acesta si sa vi-l prezint si dumneavoastra aici, astfel:

Experţii în sănătate au făcut mari descoperiri în ultimele decenii în sensul dezvăluirii cauzelor depresiei. Printre acestea se numără evenimentele traumatice, dar şi organismul însuşi.

Dezechilibrul biologic. Unii experţi susţin însă că depresia este rezultatul unui dezechilibru între anumite substanţe chimice din creier, anume neurotransmiţătorii. Antidepresivele funcţionează prin modificarea nivelului neurotransmiţătorilor, ajutînd la restabilirea echilibrului.

Genele. Este şi o legătură genetică. Dacă depresia este întîlnită şi la alţi membri ai familiei, atunci ai o şansă mai mare de a deveni deprimat.

Alte afecţiuni. Atunci cînd ai alte probleme de sănătate, există un risc mai mare de a face şi o depresie. Spre exemplu, dacă faci un atac de cord, riscul de a dezvolta o depresie creşte cu 65%. Printre bolile care sporesc riscul de depresie se numără cancerul, problemele de tiroidă, bolile coronariene şi altele.

Sexul. Contează şi sexul persoanei: femeile sînt de două ori mai înclinate decît bărbaţii să sufere de depresie, însă cercetătorii nu ştiu deocamdată de ce.

Personalitatea. Studiile arată că persoanele cu o personalitate pesimistă au mai multe şanse să sufere de depresie.

Evenimentele stresante. Multe persoane se deprimă în perioadele grele ale vieţii: pierderea unui membru al familiei, divorţul, diagnosticarea cu o boală grea sau orice alt eveniment traumatic.

Medicamentele şi alcoolul.  Multe medicamente, dar şi alcoolul şi drogurile, ridică şansele de a suferi de depresie.

Preluat de pe http://www.ziarulnational.com/stiri/Fapt-divers/1263745278-Ce-cauzeaz-depresia

Anunțuri

2 gânduri despre „Ce cauzeaza depresia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s