Romanii fac si lucruri bune


Romanii mai fac si lucruri bune de care se pot bucura si strainii, nu numai stricaciuni, dupa cum s-ar crede, la o incursiune in media traditionala.

Uite, de exemplu, doua stiri care mi-au atras atentia in aceasta saptamana si care ii pune pe romani intr-o lumina buna, aratandu-ni-i ca pe niste oameni muncitori si ingeniosi. Se stie, orice padure are si uscaturile ei, dar ar fi bine sa aratam si exemple pozitive de la noi.

Prima ar fi asta: doi tineri romani din Sfantu Gheorghe au realizat softul pe care se va baza spectacolul de lasere de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Vancouver. Cei doi au pus in anul 2007 bazele unei firme de software care realizeaza spectacole de lumini pentru evenimente de pe mapamond, de la New York la Dubai.

Cea de-a doua vine tot din domeniul calculatoarelor si ni-i prezinta pe doi liceeni care creeaza imagini tridimensionale cu cladirile din tara noastra pentru cunoscutul program Google Earth, un fel de harta virtuala care te ajuta sa localizezi cu usurinta constructii din toata lumea. De mentionat ca tinerii lucreaza pro bono.

Ca acesti tineri mai sunt si altii care se fac cunoscuti prin munca lor, dar nu ies in fata, desi poate ar trebui s-o faca.

Anunțuri

Un gând despre „Romanii fac si lucruri bune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s