Expozitia Mondiala de la Shanghai


Shanghai World Expo.pngMaine incepe la Shanghai editia 2010 a Expozitiei Universale, unul dintre cele mai importante evenimente internationale, cu un puternic impact economic si cultural, in care se prezinta noi realizari in economie si stiinta, dar se prezinta si produse traditionale.

Tema acestei editii este „Un oras mai bun, o viata mai buna” si propune subiectul dezvoltarii durabile urbane, in conditiile in care, conform unor studii, putin mai mult de jumatate din populatia Terrei locuieste la oras.

Chinezii s-au pregatit temeinic, inca de cand au aflat, in 2002, ca vor gazdui aceasta expozitie, care se anunta cea mai costisitoare din istorie. Ne-am convins la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 cat de bine inteleg ei organizarea unui eveniment de proportii, chiar daca tot efortul depus inseamna o disciplina ce poate parea, uneori, cazona.

Altfel spus, Expo 2010 va fi si un nou prilej de reafirmare a puterii Chinei, stat privit ca fiind in curs de dezvoltare, dar care vrea sa fie o mare putere in lume. Si Romania este prezenta la expozitie, cu un pavilion propriu, gandit sub forma unui mar verde din sticla.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s