Pitesti 622 ani


Ieri a fost ziua orasului meu natal, Pitesti. S-au implinit 622 ani de la prima atestare documentara a Pitestiului. De la hrisovul din 20 mai 1388 prin care Mircea cel Batran, domnitor al Tarii Romanesti, daruia ctitoriei sale de Calimanesti, pe Olt, printre altele: „Si o moara in hotarul Pitestilor…” 

Si pana la rolul important pe care -l joaca in calitate de centru industrial, prin uzina Dacia, Arpechim (daca mai functioneaza). Pitestiul are si renumele de oraşul lalelelor, aici fiind găzduit anual cea mai importanta expozitie dendro-floricola din tara, „Simfonia Lalelelor”.

Pitestiul este un oras unde ai ce vedea, mai ales centrul frumos amenajat si Strada Mare, asa cum o cunosc localnicii. V-as recomanda si Parcul Trivale, Parcul Strand etc. Unii poate nu-l vad ca pe „the town of choice” (dupa modelul „land of choice”) dar pentru mine, care locuiesc aici de cand m-am nascut, este un oras tare frumos. 

Sursa pozei

Reclame

3 gânduri despre „Pitesti 622 ani

  1. In primul rand La Multi Ani Pitestiului! In al doilea rand, as dori sa stiu, a mai pastrat orasul ceva din trecutul sau medieval?
    Aveti vreo catedrala, biserica reprezentativa? Sau un muzeu mai deosebit?

  2. Nice: Avem dar nu sunt chiar medievale: Biserica Sf.Gheorghe din centru, Muzeul de arta din spatele Primariei, Muzeul Judetean si nu numai. Mai gasesti locuri deosebite si in alte orase ale judetului cum ar fi Biserica Domneasca si Manastirea Curtea de Arges.

  3. Da, le stiu, am fost si eu de cateva ori prin Pitesti si prin Curtea de Arges. Am chiar si o casuta in jud. Arges. Ti-am lasat o rugaminte la mine pe blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s