Nadal reincarcat


Rafael Nadal a castigat azi al cincilea turneu de la Roland Garros in ultimii 6 ani. In finala de azi l-a invins pe suedezul Robin Soderling, in 3 seturi: 6-4, 6-2, 6-4. Suedezul e cel din cauza caruia  prima fraza a sunat astfel: „al cincilea in sase ani”. Deci, Nadal si-a luat revansa in fata jucatorului ce-l invinsese anul trecut la Paris, dar, mai presus de atat, a regasit sentimentul de implinire. Pe suprafata pe care are cele mai bune rezultate: zgura.

Victoriile de la Monte Carlo, Roma si Madrid l-au repus in forma si i-au netezit drumul spre succesul de azi, cel mai asteptat, cel de la Roland Garros, acolo unde s-a creat o „chimie” intre Nadal si tot ceea ce inseamna acest turneu.

Spaniolul a jucat ce stie el mai bine, a profitat si de mai multe „cadouri” oferite de adversarul sau din aceasta partida si a triumfat in final. E meritul lui ca a revenit la cel mai inalt nivel dupa sincopa de anul trecut, cand multi il vedeau terminat. Si-a dorit sa redevina nr.1 pe zgura, asta a obtinut. Si ca bonus, de maine va redeveni si nr.1 mondial.

Poate vor mai exista succesiuni in disputa la varf Federer-Nadal, dar acum e momentul spaniolului. Iar emulatia creata in circuitul masculin nu va face decat bine sportului alb.

Anunțuri

Un gând despre „Nadal reincarcat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s