Nadal reincarcat


Rafael Nadal a castigat azi al cincilea turneu de la Roland Garros in ultimii 6 ani. In finala de azi l-a invins pe suedezul Robin Soderling, in 3 seturi: 6-4, 6-2, 6-4. Suedezul e cel din cauza caruia  prima fraza a sunat astfel: „al cincilea in sase ani”. Deci, Nadal si-a luat revansa in fata jucatorului ce-l invinsese anul trecut la Paris, dar, mai presus de atat, a regasit sentimentul de implinire. Pe suprafata pe care are cele mai bune rezultate: zgura.

Victoriile de la Monte Carlo, Roma si Madrid l-au repus in forma si i-au netezit drumul spre succesul de azi, cel mai asteptat, cel de la Roland Garros, acolo unde s-a creat o „chimie” intre Nadal si tot ceea ce inseamna acest turneu.

Spaniolul a jucat ce stie el mai bine, a profitat si de mai multe „cadouri” oferite de adversarul sau din aceasta partida si a triumfat in final. E meritul lui ca a revenit la cel mai inalt nivel dupa sincopa de anul trecut, cand multi il vedeau terminat. Si-a dorit sa redevina nr.1 pe zgura, asta a obtinut. Si ca bonus, de maine va redeveni si nr.1 mondial.

Poate vor mai exista succesiuni in disputa la varf Federer-Nadal, dar acum e momentul spaniolului. Iar emulatia creata in circuitul masculin nu va face decat bine sportului alb.

Anunțuri

1 gând despre „Nadal reincarcat”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s