Vin caldurile!


Primul val de canicula din 2010 vine peste noi. In urmatoarele zile vom transpira la 34 de grade la umbra, iar spre finalul saptamanii meteorologii nu exclud chiar si 36 in sudul Romaniei.

De miercuri, caldura tropicala va pune stapanire pe Romania. Aerul se va incinge pana la 33 de grade in timpul zilei. Pe timp de noapte vom avea 21-22 de grade. Joi, caldura va deveni greu de suportat – trebuie sa ne asteptam si la 34 de grade la umbra. Si mai si va fi vineri, cand meteorologii ar putea emite o avertizare de canicula: asta, pentru ca temperatura poate atinge 36 de grade la umbra.

Pe un astfel de timp specialistii spun ca ar trebui sa ne hidratam foarte bine si sa evitam expunerea indelungata la soare, lucruri pe care, de altfel, le-am auzit in fiecare an cand crestea temperatura incat vi le-as putea spune pe de rost. Asteptati-va sa auziti si de indicele de confort termic temperatura-umezeala. 

De altfel, cercetatorii britanici si americani au avertizat deja ca nivelul ridicat al temperaturilor care se vor inregistra in anul 2010 ar putea sa doboare recordul inregistrat in 1998, care a fost cel mai fierbinte an din toate timpurile.

Ce alte solutii aveti de lupta impotriva caniculei? Ca asa e omul, asta-iarna ziceam: of, sa se faca odata cald si acum vom zice: mai racoreste, Doamne, pamantul! 😉

Reclame

4 gânduri despre „Vin caldurile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s