Sa ne amuzam cu Bacu’


Si inteleg ca azi a fost prima proba scrisa a examenului de bacalaureat, proba de romana. Asta-mi aduce aminte ca acum cinci ani dadeam si eu acest examen, vai, dar ce-a trecut timpul!

Am aflat ca la primul subiect absolventii de liceu trebuiau sa rezolve niste cerinte lexicale si gramaticale pe baza unui text la prima vedere ,de data asta, un fragment ce reprezenta un dialog din comedia „Iorgu de la Sadagura” de Vasile Alecsandri. De ce n-o fi dat  „Fantana Blanduziei”, ma gandesc?  Ma mir ca n-a picat iar o poezie de Ion Pillat.

Al doilea subiect inteleg ca a fost o compunere despre omenie, intitulata „Fapta buna lauda pe om”. Dom’le, in vremurile astea  in care nu se mai intelege om cu persoana, un asemenea subiect era binevenit! Dar eu m-as fi luat dupa Andra, nu zice ea ca „Lucru mare-i omenia/Mai de pret ca bogatia”? Pai nu-i asa ? Si repetam asta in diferite forme pana umpleam randurile.

  Iar cel de-al treilea subiect a fost „caracterizarea unui personaj dintr-un basm cult”, gen Harap Alb. La ce vremuri de basm traim, aceasta specie literara era tocmai potrivita. Cica s-a dat tot basmul si acum patru ani la capacitate sau cum s-o mai fi numit in anul ala. Cei care au alcatuit subiectele au considerat ca n-au progresat deloc elevii in ultimii 4 ani? Sau era vorba de basmul popular?

Altfel, le urez succes tuturor celor care au anul asta bacul si, in special, anumitor persoane din apropierea mea care dau anul asta!

Reclame

Un gând despre „Sa ne amuzam cu Bacu’

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s