MELOdrama braziliana


Olanda-Brazilia 2-1 : Primul duel dintre doua mari favorite la castigarea titlului mondial s-a incheiat cu victoria Olandei. Prima repriza a apartinut Braziliei, care a si deschis scorul in minutul 10 prin Robinho si a ratat apoi mai multe ocazii, cea mai mare prin Kaka (parada Stekelenburg), dand impresia ca stapaneste bine jocul.

Repriza a doua a fost diametral opusa. A inceput prin autogolul lui Felipe Melo, care avea sa fie eroul negativ al partidei si a continuat cu golul lui Sneijder (coautor si la primul). Acelasi Felipe Melo a luat cartonas rosu si, desi brazilienii au mai incercat poarta adversa, n-au mai realizat nimic. Olanda are meritul ca a reusit sa rastoarne scorul profitand de greselile si poate si de automultumirea brazilienilor care cred ca se si vedeau calificati si altfel merge mai departe in semifinale.

Uruguay-Ghana 1-1 (4-2 dupa lovituri de departajare): Un meci pasionant, care a avut de toate+ un final de un dramatism rar intalnit. Dupa o prima repriza in care echipele si-au impartit perioadele de dominare, ghanezul Muntari a prins in ultimul minut al reprizei un sut de senzatie de la peste 3o m ce l-a surprins pe portarul Uruguayului si a deschis scorul. La 7 minute de la reluarea  jocului, Forlan egaleaza dintr-o lovitura libera si stabileste scorul primelor 90 minute: 1-1. 

In prelungiri nu s-au mai produs evenimente notabile, asta pana cand in ultimul minut, la o faza confuza in careul sud-americanilor, Suarez a facut hent si arbitrul a dat penalty pentru Ghana, care a fost, insa, ratat de Gyan. Un penalty decisiv ce i-ar fi putut califica pe africani. Asa, s-a ajuns la lovituri de departajare (in regim normal, sa zicem asa) unde doi ghanezi au ratat (Gyan a batut din nou si de data asta a marcat!) iar uruguayenii s-au dus mai departe in semifinale.

Reclame

5 gânduri despre „MELOdrama braziliana

    • E un titlu la care m-am gandit de aseara si pe care am anticipat ca-l va folosi si presa de la noi, stiindu-i pasiunea pentru jocurile de cuvinte.

  1. Brazilia a primit ce a meritat pentru aroganta … Uruguay-ul nu merita sa mearga mai departe, avand in vedere ca echipa care a jucat a fost Ghana ..

    Un Mondial ciudat, totul se rastoarna de la o zi la alta … inclusiv parerea ca Europa a obosit iar America de Sud duce steagul … Wrong concept !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s