Fructele maniei


Ascult o stire la tv: 80% din recolta de fructe romanesti, distrusa de ploile puternice din ultimele saptamani care au mai stricat sute de hectare de livezi cu meri, piersici si caisi. Cele ramase sunt bune, cel putin, pentru a face rachiu din ele (pentru cine bea).

Am pornit acest articol, auzind multa lume in jurul meu reclamand ca nu mai gaseste fructe romanesti si atunci cand merg prin piete dau numai de fructe din strainatate pentru a descoperi, apoi, ca ele n-au niciun gust (inteleg ca e-n floare si specula cu pepeni) 

Din statisticile Ministerului Agriculturii şi registrele vamale rezultă că România rămâne în proporţie covârşitoare un consumator de fructe şi legume importate, fie că sunt exotice sau nu. Nici natura, nici conducerea tarii nu ne ajuta.

Mai mult, am ajuns sa exportam banane si tot felul de alte fructe exotice. Uitati de Ecuador, noul Rai al fructelor exotice e Romania!

Anunțuri

2 gânduri despre „Fructele maniei

  1. Am trait s-o vad si p-asta! Apropos de fructe exotice, am avut o experienta nefasta cu un mango necopt, cumparat din Cora, din dorinta de a incerca ceva nou. Ce crezi, avea gust de brad! 😦
    Tu ce fructe exotice consumi? In afara de banane si ananas…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s