Victorie contestata in Turul Frantei


Alberto Contador a câştigat Turul Franţei pentru a 3-a oară * Foto: EPA

Si s-a mai terminat o editie din Turul ciclist al Frantei, care a fost castigata de spaniolul Alberto Contador, pentru a treia oara in cariera lui, dupa reusitele din 2007 si 2009. O editie pe care multi au gasit-o mai putin spectaculoasa decat o asteptau, fiindca nu au gasit acea concurenta intre ciclistii cei mai bine cotati, ce facea cursa palpitanta.

Victoria spaniolului a fost controversata, mai ales dupa episodul din etapa in care principalului sau contracandidat, Andy Schleck, i-a sarit lantul de la bicicleta si a fost silit sa incetineasca, iar Contador, aflat atunci pe locul 2 al clasamentului, a profitat si l-a depasit, ajungand pe primul loc. A fost incidentul in care s-au proptit majoritatea discutiilor ulterioare.

De atunci nici Schleck nu a mai putut sa puna o diferenta mai mare intre el si Contador, nici spaniolul nu a mai atacat, multumindu-se cu pozitia lui calduta si bazandu-se pe proba contra-cronometru in care stia ca e mai bun. Si a fost, punand la final fix 39 secunde intre el si Schleck, adica atata cat avea si luxemburghezul inainte de incident. Si iarasi intrebari conditional-optative.

A fost si Turul francezilor, care chiar daca nu mai propun pe unul de-al lor pentru victoria finala sau macar pentru top 10, au avut 6 victorii de etapa, dintre care 3 la rand+ cel mai bun catarator, intr-o competitie care ramane un reper in lumea ciclismului si ce reuseste sa-si pastreze savoarea cu trecerea anilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s