Sunt discriminati romanii in strainatate?


Jurnalistul Nelson Monfort, prezent la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, a sugerat că înotătoarea romanca Roxana Mărăcineanu, stabilită in Franta, ar putea să umble la banii fan-clubului unei cunoscute campioane de nataţie.(via)

Oricat ne-am stradui sa schimbam perceptia strainilor despre tara noastra, acestia ne vor privi tot ca pe niste infractori. Desi unii compatrioti de-ai nostri vor face si lucruri bune in strainatate, din pacate, impresia majoritara ramane una negativa in ce ne priveste. Exista, in mod sigur, si exceptii, dar acestea se probeaza numai in anumite situatii (ex. un strain se stabileste in Romania)

Referitor la acest caz, in special, desi crainicul a spus ca glumeste, asta ascunde un adevar trist: fata asta, Roxana Maracineanu, romanca la origini, care a emigrat la o varsta frageda in Franta, a concurat ani de-a randul pentru Franta la competitiile de natatie, s-a si stabilit acolo, dar e privita tot ca o reprezentanta a unei tari cu cetateni de o calitate morala indoielnica. Altfel spus, o fi stat ea pe la francezi din frageda pruncie, dar tot are gena „pacatoasa” (in opinia lor) de roman.

Fiecare padure are si uscaturile ei, dar nu cred ca suntem noi cei mai certati cu legea. Altfel, ce ziceti, sunt discriminati romanii in strainatate?

Reclame

3 gânduri despre „Sunt discriminati romanii in strainatate?

  1. Pingback: Sunt discriminati romanii in strainatate? - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s