Sanatatea este prioritate nationala


emergency_room_3

Sanatatea este prioritate nationala, spunea la doua vorbe un fost ministru al sanatatii, Stefan Iosif Dragulescu. Doar o spunea, fiindca nu imi amintesc sa fi ramas ceva notabil in urma lui , la minister. Numai ca acesta ar trebui sa fie un comandament dupa care sa se ghideze Guvernele din tara noastra.

Numeroasele derapaje din sistemul sanitar romanesc, din care unele se transforma chiar in tragedii, au loc si pentru ca acest sector nu este tratat la justa valoare. Iar principala cauza este scoasa la iveala cu fiecare ocazie: subfinantarea sistemului sanitar.

Cred ca suntem cu totii de acord ca sanatatea este cel mai de pret bun al omului. Si atunci de ce nu avem grija de ea? Medicii sunt platiti prost, si nu corespunzator muncii, responsabilitatii si pregatirii pe care o au. Si astfel ajungem la exodul medicilor in strainatate- o tema mult dezbatuta in ultimul timp. In plus, se generalizeaza cand se vorbeste despre medicii care nu-si fac treaba sau iau spaga, nu sunt toti la fel, sunt si atatia oameni competenti in sistem.

Apoi, am inteles ca Romania aloca cei mai putini bani pentru sistemul de sanatate dintre statele UE, iar din cauza recesiunii va cheltui si mai putin. Adica tocmai acolo nu ar trebui sa umble, statul reduce fondurile. Nu in ultimul rand, sistemul sanitar acuza lipsa de personal si imposibilitatea de a face angajari, mai mult se fac si disponibilizari, doar suntem in criza si trebuie sa degrevam sistemul bugetar.

Dupa parerea mea, sanatatea si educatia ar trebui sa-i preocupe, in primul rand, pe cei de la Putere, oricine-ar fi ei. Nu cu dispret sau nepasare trebuie tratate aceste prioritati nationale.

Reclame

Un gând despre „Sanatatea este prioritate nationala

  1. Prin definitie, ce conduce statul rationeaza. Apoi, dupa parerea mea, sanatatea si educatia sint doua lucruri care NU ar trebui sa-i ocupe pe cei de la putere. Acestea sa se privatizeze si atunci totul va merge mult mai bine. Dar prin controlul lor, cei de la putere vor controlul populatiei. Cind ne trezim sa intelegem asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s