Prima zi de scoala in 2010


secondary school pupils

Nu am naivitatea sa spun ca prima zi de scoala mai are o insemnatate prea mare pentru elevii din ziua de azi si vorbesc despre cei care au deja cativa ani de scoala in urma, fiindca imi inchipui ca macar la ciclul primar copiii se mai duc cu placere. Nu va asteptati, insa, sa vorbim despre situatia invatamantului de la noi din tara, deoarece pe aceea o cunoastem cu totii.

Haideti sa vedem cum arata prima zi de scoala din 2010 in orase: Majoritatea elevilor zic ceva de tipul: „Iar incepe scoala asta? Nu poa’ sa ne mai slabeasca?” Ziua de azi cu tot festivismul aferent o privesc ca pe o formalitate care trebuie bifata, pentru ca apoi sa faca gasca mare si sa mearga printr-un bar, sa inceapa „cu bine” noul an scolar, vorba ceea. E prilejul lor de a se lauda cu noutatile dobandite peste vara: o masina, un telefon sau poate o tinuta noua.

Curiozitatea revederii e mare doar pentru cei ce nu si-au dat in vacanta intalnire pe mess ori prin telefon asa incat clasica intrebare: „Cum v-ati petrecut vacanta?” devine demodata si fara rost. Asta imi aminteste ca si mie imi placea prima zi de scoala, reintalnirea cu colegii era un moment important pentru mine. 

Altfel, in timpul anului, mai fac si ceva scoala („ceva”-ul asta e dat de varii motive precum protestele profesorilor sau propria lor lipsa de interes). In rest, se lasa dusi de val si apoi se trezesc, la final, ca scriu cu totii acelasi nume pe foile de examen.

Reclame

5 gânduri despre „Prima zi de scoala in 2010

  1. Pingback: Prima zi de scoala in 2010 - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Ai surprins perfect spiritul incepului de an scolar, o intrebare, de unde stii atat de bine cum si ce gandesc elevii, faci parte din randurile lor?

    • Nu mai sunt elev de cativa ani buni dar i-am observat cum se comporta si am tras cateva concluzii si asta datorita faptului ca nu am fost mereu de acord cu felul lor de a se comporta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s