Emigrantii


Intai de toate, cred ca oamenii care emigreaza spera sa gaseasca dincolo de granite o viata mai buna, vor gasi slujbe mai bine platite, vor face ceea ce nu pot sa faca aici.

Desigur ca aceasta decizie va trebui sa fie luata evaluand toate avantajele si dezavantajele ei iar odata ajuns acolo, emigrantul se va confrunta cu sentimente chinuitoare precum dorul de tara natala, se va simti dezradacinat, iar lupta pentru supravietuire va deveni tot mai dificila fiindca acesta ar putea sa fie pus la munci grele, poate umilitoare, ca sa nu mai punem la socoteala ca afara nu-l va primi nimeni cu bratele deschise, ci chiar cu scepticism. 

Trebuie sa fi auzit de cazurile in care cetatenii anumitor state nu au privit cu ochi buni (si asta nu fiindca erau miopi cu totii) exodul romanilor (sa zicem), in tarile lor si asta fiindca romanii duceau cu ei si imaginea proasta pe care ne-au facut-o diversi conationali. Unii au reusit, bravo lor, insa pentru altii visele de marire prin straini s-au dovedit a fi doar himere. Fiindca emigrarea nu e pentru toata lumea.

Reclame

Un gând despre „Emigrantii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s