Produse romanesti


Seful uzinei Dacia crede ca romanii au un complex de inferioritate

Ce ne invata noul sef de la Uzina: sa fim mandri de masina Dacia, fiindca are succes la un popor exigent, precum cel nemtesc si ar trebui sa fim mai multumiti cu ceea ce se produce in Romania, sa umblam cu capul mai sus cand iesim in lume.

Asta imi aduce aminte de o declaratie pe care am citit-o in urma cu cativa ani a unui mare scriitor strain: ” Romanii nu sunt cu nimic mai prejos decat japonezii, francezii sau americanii, dar au vocatia esecului, pe care, din pacate, si-o cultiva” (apropo, acel scriitor a luat azi Premiul Nobel pentru Literatura, e vorba de Mario Vargas Llosa).

Voi ce ziceti? Sunteti multumit de produsele romanesti ( nu doar Dacia?) Am impresia ca, datorita crizei, am inceput sa redescoperim produsele romanesti.

Anunțuri

4 gânduri despre „Produse romanesti”

  1. Nu știu în general… dar produsele alimentare și textilele făcute în România au o calitatea destul de bună, mai ales unde se păstrează tradiția. Sunt ateliere de confecții unde găsești haine mai de calitate și cu un design mai plăcut decât la firmele ce umplu centrele comerciale. Dar din păcate, necunoscute… pentru că firma contează pentru mulți decât orice.
    Alimentar… poate fi și subiectiv, că e gustul de acasă. Dar de pildă am cunoscut străini care veneau în România și rămâneau impresionați de produsele lactate. Mătușa mea se ducea la niște prieteni englezi mereu cu puțină telemea și urdă, că altfel nu o primeau, chiar dacă se mai strica pe drum. 😆

  2. sincer initial am mers pe produsele ce purtau un anumit „made in … „, in functie de specialitatea fiecarei tari … de la un timp, din cauza globalizarii, am renuntat la idei preconcepute. daca e de calitate nu ma intereseaza ca scrie pe produs „Made in Somalia” …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s