Fata reala a Romaniei


Un fotbalist portughez venit in vara asta in Romania a avut o revelatie: Să fiu sincer, înainte de a veni în România nu auzisem lucruri frumoase despre această ţară. Mi-am schimbat părerea odată ajuns aici.”

Practic, el spune ceea ce stiam si noi, ca Romania are o imagine proasta in strainatate si ca de abia daca te hotarasti sa incerci tu insuti ceea ce-ti ofera aceasta tara, poti descoperi ca romanii au si parti bune.  Ca pe aici nu e mai rau ca in alte parti, sunt si oameni muncitori, nu doar indivizi certati cu legea si ca avem o tara care merita vizitata, in care sa-ti poti castiga existenta.

Desi, din pacate, suntem la multe aspecte in urma Europei considerate civilizate. Si a descoperit-o si subiectul nostru, mai ales dupa o nedorit de lunga calatorie cu trenul.  

Ziaristii straini care scriu articole despre noi ne denigreaza de multe ori, surprinzand doar niste parti ale problemei. Unii expati (oameni de afaceri straini ce investesc in Romania) declara ca s-au atasat de tara noastra. Si vin si va intreb: cum e Romania, de fapt? Are acoperire vechea butada „Tara frumoasa, pacat ca-i locuita” sau e o rautate gratuita?

 

Reclame

3 gânduri despre „Fata reala a Romaniei

  1. Pingback: Fata reala a Romaniei - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s