Craciunul asta…


 

Christmas decorations Royalty Free Stock Photo

… pica fix in zilele de la sfarsitul saptamanii si de asta unii dintre noi poate ca nu simt ca aceste zile sunt in primul rand zile de sarbatoare si nu doar niste zile libere.

…crestinii nu mai deschid usa (vorba colindului), obiceiul colindatului a devenit unul mai mult mercantil, pe principiul „Aho, aho… scoateti banii”. In ultimii ani, n-am mai gasit acea poezie, acea bucurie din jurul umblatului cu colindul, de care isi amintesc parintii nostri.

… mestecam aceeasi tema a aglomeratiei din hipermarketuri si a omniprezentei figuri a lui Mos Craciun, data de caracterul mult prea comercial pe care l-a luat Craciunul (si nu numai el) si rostim cu emfaza „Nu mai e, dom’le, nici Craciunul ce era”. Pentru mine, Craciunul nu si-a pierdut semnificatia initiala si nici n-a fost acoperit complet de obiceiurile societatii actuale.

… unele gospodine (macar cele pe care le cunosc) au devenit mai practice si nu se mai streseaza atata cu gatitul ca, vorba ceea, cat poti sa mananci de Sarbatori?, ca doar nu asta e esenta.

… daca ati ajuns pana aici cu cititul, atunci veti descoperi ca Va doresc un Craciun fericit si cu aceasta ocazie  sa va ingaduiti si niste clipe tihnite, departe de agitatia zilnica! 🙂

Reclame

7 gânduri despre „Craciunul asta…

  1. merci de urare şi da, în sfârşit, româncele s-au deşteptat – ce atâta mâncare, că în afară de burtă mare nu-ţi dă nimic bun!
    sfârşit de an liniştit!

  2. Pingback: Craciunul asta… - Ziarul toateBlogurile.ro

  3. Da, istete fetele. 😛 Craciun fericit si tie, Danny, multa bucurie, liniste sufleteasca si dorinte indeplinite de sarbatori. Imbratisari.

  4. sanatate multa tuturor si sa fiti iubiti pe masura faptului de a iubi voi insiva!
    salut cu craciun in inima pe toata lumea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s