Franta ramane stapana pe semicerc


Franta a castigat Campionatul Mondial de handbal masculin din Suedia, dupa ce a invins in finala nationala Danemarcei, cu scorul de 37-35, dupa prelungiri. La capatul celor 60 de minute regulamentare scorul era 31-31, iar la pauza Franta conducea cu 15-12.

Este al patrulea titlu mondial cucerit de echipa Frantei, care de la JO de vara din 2008 a instaurat o dominatie in handbalul masculin, castigand toate turneele importante care au avut loc de atunci: JO 2008, CM 2009 si 2011 si CE 2010. Franta egaleaza, asadar, Romania si Suedia la numarul de titluri mondiale (cu precizarea ca Romania le-a cucerit in anii ’60-70.)

A fost o finala pasionanta, in care Franta a condus aproape toata partida, dar Danemarca a dat o replica foarte buna, reusind sa intoarca deficitul de trei goluri de la pauza si mentinand suspansul pe toata durata reprizei secunde, cand s-au tinut aproape de francezi.  Nordicii au reusit chiar sa duca meciul in prelungiri, printr-un gol marcat in ultimele secunde ale timpului regulamentar. In prelungiri au si condus scurt timp dar francezii au revenit si s-au impus cu 37-35.

Cel mai bun marcator a fost marea vedeta a echipei, Nikola Karabatic, cu 10 goluri (declarat si cel mai bun jucator al CM), urmat de Guigou cu 6 goluri, Abalo si Fernandez- 5 goluri. De la danezi s-au remarcat Hansen-10 goluri, L.Christiansen- 5 goluri si Spellerberg-4 goluri.

Inaintea finalei, handbalista noastra, Cristina Neagu, a primit premiul de cea mai buna jucatoare de handbal a anului 2010.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s