Ce-ar fi fost daca…?


Primele doua versuri ale acestui cantec mi-au ramas in minte: „All the things i know right now/If i only know back then” (Toate lucrurile pe care le stiu acum/Numai daca le-as fi stiut atunci). Cati dintre voi zic asta, cati ati fi preferat ca o anumita situatie sa evolueze intr-un alt fel decat a facut-o? Mai ales daca, in acel moment, ati fi stiut ceva ce ati descoperit doar dupa aceea.

In popor, se spune: „Da-i, Doamne, romanului, mintea cea de pe urma” dar nu cred ca se aplica doar pentru noi. Ne gandim „ce-ar fi fost daca…” (si aici completati pe linia punctata). Este o intrebare pe care o punem in cele mai diverse ipostaze in care ne pune viata. Ne gandim ca puteam trai momente care ne-ar fi bucurat, care ne-ar fi schimbat viata (preferabil, in bine) dar poate n-am stiut sa le facem posibile.  Poate ca unii dintre noi am facut si alegeri cu care ori s-au impacat, ori le-au regretat.

Si totusi, vorba unui alt cantec, „eu nu am regrete”. Lucrurile care s-au intamplat in viata mea (ce greu sa vorbesc la persoana intai!) m-au adus acolo unde sunt acum si sunt bine, slava Domnului! Nu vreau sa privesc decat inainte si sa folosesc lectiile invatate in trecut.

Voi cand v-ati gandit ultima oara „ce-ar fi fost daca…?”

Reclame

2 gânduri despre „Ce-ar fi fost daca…?

  1. Niciodata, pentru ca nu-mi plac situatiile, intreabarile ipotetice. Important e ce am facut, ce am avut, ce fac, ce am. Nu ce as fi facut daca…ce relevanta are? De ce ar conta? Am inteles ca tot ceea ce ni se intampla, este cu un scop anume si ca tot raul e spre bine. Si nu ma mai agit deloc, nu ma mai supar, nu ma mai consum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s