Doua despre medici


Azi vorbim despre medici, pentru ca am gasit materialul asta pe site-ul ziarului Libertatea (drept sa va spun, chiar m-am mirat ca Libertatea gazduieste un astfel de articol). De aici aflam asa: cativa dintre cei mai valorosi medici din Romania au avut oferte deosebit de tentante de a pleca din Romania si totusi au ramas aici, in tara unde s-au scolit, unde au profesat pana acum, in ciuda deficientelor pe care stim cu totii ca le are sistemul sanitar din Romania.

In contextul inmultirii stirilor despre exodul medicilor romani in strainatate, aflam ca, iata, nu e totul pierdut, cata vreme profesionisti de talia celor prezentati in articol raman in tara sa aiba grija de pacientii romani, desi ar fi avut posibilitatea sa plece „la mai bine”. Nu-i critic nici pe cei care au facut-o, a fost alegerea lor, daca au gasit peste hotare conditiile care lipseau aici, foarte bine!

In alta ordine de idei, cand se vorbeste de salariatii care iau spaga, primii pomeniti sunt medicii, deja e un refren prea des rostit. Chiar or fi medicii cei mai vinovati? Nu se iau si se dau si in alte institutii spagi serioase? Mi se pare nedrept ca doctorii sa fie constant asociati cu mita. Bine, e o realitate ca se mai dau unele „atentii” in acest sector dar eu zic ca nu aici sta marea coruptie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s