Intr-o tara civilizata…


Poate ati remarcat ca, deseori, in timpul talk-show-urilor televizate, diversi invitati incep cate o noua idee astfel: „Dom’ne, intr-o tara civilizata…/Intr-o tara normala… (si completati pe linia punctata)”, ei dorind sa arate astfel ca, spre deosebire de alte state, in Romania, lucrurile nu stau asa cum ar trebui intr-o anume privinta. Apoi se pun sa gaseasca si vinovatii, de cele mai multe ori guvernantii, dar s-ar putea ca si oamenii simpli sa aiba partea lor de vina.

Aceasta expresie  implica, in mod logic, afirmatia ca Romania nu este o tara civilizata si mi se pare ca este una dintre cel mai des folosite expresii pana si de noi, cei care nu aparem pe la televizor, dar ne confruntam cu diferite situatii neplacute. Si atunci ne vine sa spunem, convinsi, ca intr-o alta tara nu s-ar intampla acele lucruri pe care le reclamam. Dar putem noi sa le facem mai bune?

Stiu ca e o discutie un pic cam prea generala, dar va intreb: ce ii lipseste tarii noastre pentru a o considera o tara civilizata? Haideti sa completam titlul acestei postari. Pentru ca ai mei cititori pot fi mai destepti decat cel care scrie.

Reclame

Un gând despre „Intr-o tara civilizata…

  1. Ţării nu îi lipseşte nimic, dimpotrivă. Are prea mulţi locuitori cu mentalitatea proastă.
    Eu nu mă consider cu nimic mai prejos decât un francez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s