O suma de intrebari lasate in urma lui Osama


Prima stire pe care am aflat-o azi a fost capturarea si uciderea liderului organizatiei teroriste islamice Al-Qaeda, Osama Bin Laden de catre trupele americane in timpul unei operatiuni in Pakistan. Prima reactie a fost una naturala, de surprindere, de neincredere chiar, ceva de genul ” Si de unde stim sigur ca asa s-a intamplat?”

Pentru ca vorbim de cel mai cautat si mai mediatizat terorist al ultimului deceniu, despre care s-au spus si s-au scris atatea. Unii s-au indoit si de faptul ca el ar exista cu adevarat, altii s-au intrebat cum de nu l-au dibuit americanii in toti acesti ani. Mai ales dupa ce mai apareau inregistrari cu Osama, de a caror veridicitate n-am fost niciodata siguri si care contineau mesaje belicoase. Sau cand se vehicula cate o informatie neconfirmata de tipul: „Osama bin Laden a fost vazut intr-o pestera din Afganistan”. Si ramanea intrebarea: cat de bine se poate ascunde Osama de nu e prins?

Dupa acest anunt facut de presedintele SUA, teama a luat locul neincrederii. Teama ca lumea islamica va incerca sa razbune uciderea liderului Al-Qaeda prin comiterea de atentate teroriste. Teama ca „actul de dreptate” de care vorbeste Obama va atrage o amenintare asupra lumii intregi. Dupa aflarea acestei vesti, au prins viata numeroase teorii ale conspiratiei dar am ramas si cu o serie de intrebari. Pentru ca, daca despre 11 septembrie 2001 s-a spus ca „e o zi care a schimbat lumea”, si evenimentul de azi va avea multe implicatii viitoare.

Anunțuri

3 gânduri despre „O suma de intrebari lasate in urma lui Osama

  1. Nu cred ca vor mai fi atentate majore efectuate de al-Qaeda. Bin Laden a fost un geniu. Al Raului, dar geniu. Astia nu se nasc in fiecare zi. Fara un magnet ca bin Laden, al-Qaeda va merge spre desfiintare. Mai ales ca s-a cam saturat si lumea islamica de el, satula sa i se puna in cârca atentatele lase ale acolitilor lui Osama.

    Fiecare epoca are teroristii sai emblematici. In anii ’70-’80 a fost Carlos. In anii ’90-2011 a fost Osama. Probabil va urma altcineva, dar ma indoiesc de faptul ca va fi de valoarea lui Osama.

  2. Osama e produsul SUA. De-al de Osama mai sunt N-altii . E doar o chestiune de timp si circumstante pana acestia vor iesi pe scena mondiala. Nimeni nu e de neinlocuit .. nici macar Osama..sau Obama ( ca nu e mare diferenta )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s