Un Eurovision romantic


Aseara a avut loc la Dusseldorf finala concursului Eurovision. Editia din acest an a fost castigata de reprezentantii Azerbaidjanului, duetul Ell si Nikki, care au cantat piesa „Running scared”. O melodie plina de romantism, cantata de o pereche frumoasa, insotita pe finalul prestatiei si de o coregrafie reusita. Pentru unii victoria azerilor ar putea parea o surpriza, dar pentru o persoana care urmareste anual acest concurs, succesul lor vine ca o rasplata pentru o tara care e doar de patru ani la Eurovision, dar a adus constant piese remarcabile, clasate pe primele locuri in clasament (de exemplu, in 2009-locul 3, in 2010-locul 5).

Locul 2 a fost ocupat de revelatia concursului, italianul Raffaelle Gualazzi, cu piesa „Madness of love”. Italia revine, asadar, la Eurovision, dupa 14 ani de absenta si obtine „argintul”, un rezultat cu care italienii se pot lauda si care ii anunta ca fiind o tara de urmarit anii viitori. Locul 3 i-a revenit suedezului Eric Saade, care a avut o prestatie spectaculoasa pe o melodie foarte ritmata, intitulata „Popular”.

Romania, reprezentata de trupa Hotel FM cu piesa „Change”, s-a clasat doar pe locul 17, primind maximum de puncte doar de la Italia si Republica Moldova (clasata pe locul 12 la final). Desi au avut o melodie cantata bine, cei trei baieti nu au reusit sa convinga indeajuns pentru a primi mai multe puncte.

Voturile, in mare masura, s-au dat din nou pe criterii de vecinatate geografica dar de ce ne mai mira acest lucru, cand el se intampla an de an?  Ca sa nu mai criticam o realitate pe care n-o putem schimba si de care mai profitam si noi, eu as zice sa apreciem  calitatea spectacolului, care in acest an a fost una foarte ridicata ( un mare plus pentru organizarea nemteasca).

Final Eurovisión - Los resultados finales

Anunțuri

Un gând despre „Un Eurovision romantic

  1. Jenanta prestatia Romaniei, iar de votul pe considerente geografice m-am saturat. Un mare plus: castigatorii. Chiar meritau. Mi-a placut piesa din prima clipa in care am ascultat-o.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s