Parintii, copiii si mediul online


Stirea de saptamana trecuta cu cele doua minore care au fugit de acasa ca sa se intalneasca cu niste baieti cunoscuti pe Facebook si care au fost gasite dupa vreo doua zile intr-un bar a nascut dezbateri publice (televizate/radiofonice) despre aceasta lume atat de familiara adolescentilor dar atat de necunoscuta multor parinti: retelele de socializare, in special dar si Internetul, in general.

Parintii, daca sunt ceva mai inaintati in varsta, s-ar putea sa nu stie prea multe despre mediul online (lucru normal, pana la urma) si pot sa-si formeze usor idei gresite despre acest spatiu. Aici vin si spun: e foarte usor sa demonizezi internetul pentru ca nu-l poti intelege. Ce credeti ca inteleg acei parinti tot auzind la televizor ca netul face, ca netul drege? Ca a aparut un nou motiv de spaima, numit Facebook.

Copiii pot sa invete atatea lucruri de pe net, pot socializa fara teama si nu e o solutie sa le restrictionezi accesul, cum se laudau unii parinti ca au gasit solutia. Intr-adevar, mediul online nu e ferit de pericole dar nu cred ca e unul mai riscant decat altele. E o problema care implica ambele parti: parintii si copiii care ar trebui sa coopereze. Depinde de parinte sa-i explice beneficiile si pierderile de pe urma internetului dar si de copil sa inteleaga.

Anunțuri

Un gând despre „Parintii, copiii si mediul online

  1. Sunt de acord, copilul nu ar trebui privat de retelele de socializare sau de Internet in general pentru simplul motiv ca ar reprezenta un pericol. Daca copilul a crescut intr-un mediu de viata normal pana sa dea de Internet, nu cred ca o va lua razna cand va incepe sa socializeze pe Facebook. Ideea e sa stie ce e bine si ce e rau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s