La ce ne foloseste reorganizarea judetelor?


De vreo saptamana, mass-media dezbate de dimineata pana seara problema reorganizarii teritoriale, propusa de actuala putere, o problema interesanta, dar care pentru mine isi pierde din interes in ritmul in care apare in dezbaterea publica. Adica am inteles ca e o chestiune de actualitate, dar prea isi dau pe la televizor toti cu parerea pe aceasta tema. De altfel, asta e o caracteristica a majoritatii talk-show-urilor televizate: vorbarie multa si de cele mai multe ori ineficienta. Prea putine lucruri noi, solutii, multa umplutura.

Dar sa revenim: proiectul initial include crearea a 8 super-judete care vor ingloba mai multe dintre judetele de astazi. Astfel, sa zicem Argesul va face parte dintr-o, sa-i zicem, regiune care va include si judetele Prahova, Dambovita, Teleorman, Calarasi, Giurgiu si Ialomita. Si cate discutii s-au nascut de aici! Cu ce scop? Initial ni s-a zis ca asa se vor atrage mai usor banii europeni, ipoteza ce s-a dovedit falsa.

Apoi, vocile groase din Putere si Opozitie s-au acoperit una pe alta creand un zgomot de fond din care nu s-a mai inteles exact la ce ne trebuie cu adevarat aceasta reorganizare. Unii ii acuza pe ceilalti. Opozitia crede ca Puterea vrea sa faca totul in pripa ca sa instaleze confuzie in preajma alegerilor de anul viitor, de pe urma careia sa profite. Puterea striga ca opozitia vrea sa-si pastreze „mafiile locale”, convenindu-i situatia actuala. De fapt, cele doua tabere se inghiontesc reciproc cu gandul ca or sa castige alegerile de la anul si vor imparti cascavalul intre ei. Voi ati inteles la ce ne foloseste reorganizarea teritoriala?

Reclame

2 gânduri despre „La ce ne foloseste reorganizarea judetelor?

  1. Sincer eu nu am inteles 🙂
    Nici nu prea ascult la tv dezbaterea problemei, dar in general orice fac e numai pt ei, si de obicei ce e bine pt ei e rau pt noi, oamenii de rand, asa ca nu ma astept la nimic bun din asta.

    • Bun venit pe blog si sper sa mai revii!
      Da, asta e perceptia majoritara, ca e o mare diferenta intre preocuparile lor si ingrijorarile noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s