Stiri care intrerup programul


 

„Am asistat la transformarea unui “breaking news” in “breaking the news“. Nu stiu ce s-a intamplat dar am evoluat de la stiri din ora in ora la analize despre Moni si Pepe. ” (Paula Rusu, fosta moderatoare la Antena 3)

„Dacă cineva face ceva diferit, zboară pentru că nu are rating. Pe vremea lui Ceauşescu, ţara era un şantier, azi România e un tabloid” (Ioan Gyuri Pascu)

La sfarsitul unei saptamani in care au aparut pe internet diferite articole care compatimeau soarta presei scrise, am retinut aceste doua declaratii care arata nemultumirile unor oameni care au vazut cum s-au schimbat si interesele televiziunii in ultimul timp. Notiunea de „breaking news” si-a pierdut semnificatia initiala, ajungand sa fie folosita pentru orice veste care iese putin din comun, nu pentru stiri de mare importanta. Chiar nu mai pot fi tinuti telespectatorii pe un post fara aceste trucuri?

Apropo de prima afirmatie, am un exemplu concret: ma uitam acum vreo luna la un talk-show unde se dezbatea despre noul Cod al Muncii, explicau invitatii fain frumos (cum s-ar zice) si odata vezi moderatorul ca da legatura la judecatorie: „Azi are loc prima infatisare in procesul de divort dintre Pepe si Oana Zavoranu. Tocmai a iesit Oana. Sa vedem ce are de spus”. Spune ea trei vorbe, gata, legatura de studio unde discutia se reia. Dupa vreo 2 minute, moderatorul, vizibil jenat, intervine din nou: „Stati ca acum a iesit Pepe. Sa-l ascultam si pe el”

Numai dupa declaratiile deosebit de interesante ale celor doi, dezbaterea din studio a continuat. Cum am ajuns aici? Nu ma intrebati pe mine.

Reclame

Un gând despre „Stiri care intrerup programul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s