Concluzii dupa Bac


Am prevazut ca zilele astea asta o sa fie tema de dezbatere: rezultatele slabe de la bac.
Era de asteptat sa fie note proaste, elevii nu mai invata, pierd timpul prin baruri, iar la examene se bazeaza pe copiat, profesorii nu-si mai dau interesul s.a.m.d.  Dar dezbaterile astea de la tv trateaza fenomenul ca si cum acum l-ar fi descoperit si nu lipsesc intrebarile de genul: “Cine-o fi de vina?” Vina, dupa parerea mea, este impartita. Intre elevi, profesori, cei din ministerul de resort.

 E drept ca, in ultimii ani, elevii au mai reusit sa „fenteze” sistemul dar anul acesta, masurile de securitate inasprite au facut ca elevii sa nu mai poata copia. (bine, poate unii au mai reusit, fiindca metodele se perfectioneaza). Procentul de promovabilitate a fost scazut si in ultimii doi ani dar, de aceasta data, a fost unul alarmant de mic ceea ce inseamna ca trebuie sa acceptam nivelul scazut al pregatirii multor candidati. Asta pare sa fi fost esential, de asta s-au plans elevii: ca s-au pus camere video si n-au mai putut copia.

Intr-un fel, e bine ca au trecut mai putini examenul de bacalaureat, astfel se poate spune ca s-a facut o diferenta intre aceia care au invatat si aceia care s-au dus la examen cu gandul de a-l frauda. Nu sunt atat de surprins de rezultatele slabe, deoarece stiu cum gandesc multi dintre ABSOLVENTII de liceu care nu stiu nici sa scrie corect ortografic sau sa se exprime coerent in limba materna, dar au pretentii de a lua note mari. Altfel, pe mine ma intereseaza ce invataminte vor trage cei implicati din aceasta experienta.

Imi pare rau, insa, de informatiile pe care le-am aflat despre promovabilitatea in judetul meu, Argesul, unde se pare ca doar 35 % au luat examenul, clasand judetul in coada listei.

Reclame

Un gând despre „Concluzii dupa Bac

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s