Ipocrizie la nivel de masă


Ne dorim să curățăm spațiul public de limbajul trivial al unor concetățeni de-ai noștri, dar mulți dintre noi ne comportăm și noi aidoma acestor atitudini pe care le criticăm.

Ne lamentăm cu privire la calitatea slabă a programelor TV, la unele personaje care populează emisiunile de pe mai multe posturi, dar aplecăm urechile când auzim de o noua ispravă a acestora. Idem presă scrisă. În online, căutăm oameni noi, cu idei inovatoare, preferabil enunțate într-o limbă română corectă, dar, în realitate, tinem închisă casta unde se aud aceleași voci, sancționăm și etichetăm părerile care nu ne convin (poate vă este familiar termenul de hater).

Descoperim subit ce mare talent, ce mare personalitate fascinantă era un om, de abia după acesta a plecat dintre noi. Și aveți destule exemple. Declarăm ca nu ne place un anumit gen de muzică, dar ne manifestăm zgomotos atunci când îl auzim.

Nu suntem cam ipocriti?

Anunțuri

Un gând despre „Ipocrizie la nivel de masă

  1. Ipocrizia asta ne împinge să nu mai ştiam ce-i bun şi ce-i rău. Eu am zis chestia asta şi la mine pe blog: dacă nu mergi cu valul cel puţin în presă, slabe şanse să fii acolo sus. Trebuie să te afunzi în mediocru şi nu să-ţi onorezi meseria, e mai uşor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s