Nu mai vine o alta criza


Vesti bune de la oficialii europeni. Aflat, luni, in vizita in Australia, unde a avut o intrevedere cu premierul Julia Gillard, Jose Manuel Barroso a declarat ca nu anticipeaza o noua recesiune in zona Europei: “Ultimele prognoze ale Comisiei Europene arata ca va fi o crestere modesta”. 

Mai mult, presedintele Comisiei Europene a tinut sa precizeze ca moneda europeana este puternica. “Vreau sa fie foarte clar. Uniunea Europeana si moneda euro sunt puternice si rezistente”, a mai spus Barroso, dublat de noul sef FMI, Christine Lagarde, care apreciaza ca economia mondiala inca poate evita o nouă criza. (via)

Stirile despre o reizbucnire a crizei economice s-au inmultit vara asta, bursele au fost in vrie, politicienii s-au intrecut in declaratii menite sa mai calmeze situatia prin declaratiile facute si, in acelasi timp, si-au scuipat in san de teama sa nu-i mai prinda vreo perioada de restriste economica in functie, mass-media nu a stiut ce sa faca, intre a mai trage de subiect pentru a pastra audienta sau a da populatiei semnale linistitoare.

S-au enuntat scenarii care mai de care mai sumbre cu privire la viitorul monedei Euro dar n-avem de unde sti care va fi viitorul. Despre Romania se tot spune ca ar putea intra in zona Euro, dar, haideti sa fim seriosi, nu cred ca asa ceva se va intampla prea curand. Unii nu s-au obisnuit inca cu denominarea leului, trecerea la Euro cred ca ar reprezenta un soc in plus. Atata cat am citit, am inteles ca nu suntem pregatiti. Avem problemele noastre locale.

Voi cum ati primit valul acesta de informatii?  Ce ati inteles din ele?

Reclame

Un gând despre „Nu mai vine o alta criza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s