Vedetele sportului romanesc au venit la Pitesti


BRD Năstase Ţiriac Trophy logo.png

Ieri am fost la un eveniment organizat in Piata Primariei din Pitesti, poate unul dintre cele mai importante organizate in acest oras in ultimii ani, tinand cont de notorietatea invitatilor si numarul mare de persoane care au venit.

Stiti ca in aceste zile se disputa la Bucuresti turneul de tenis BRD Nastase Tiriac Trophy, fostul BCR Open Romania. Astfel, si cu aceasta ocazie dar si in cadrul unei campanii de popularizare a tenisului pe care o intreprind in mai multe orase, BRD i-a adus pe cei mai cunoscuti sportivi romani peste hotare (care fac si reclame pentru ei): Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gica Hagi.

Alaturi de ei, au venit si patru tenismeni iesiti din activitate: Andrei Pavel, francezul Yannick Noah, iranianul Mansour Bahrami si marocanul Younes El Aynaoui. Si cum sunt dornic de evenimente sociale, nu puteam lipsi.

Pe un teren improvizat din placi de parchet laminat, cei patru, alaturi de Ilie Nastase, au incins cateva schimburi de mingi, mai mult pentru amuzamentul spectatorilor. De altfel, sunt celebre meciurile demonstrative jucate de acestia, cu diferite ocazii si care sunt caracterizate de o atmosfera foarte relaxata si de numeroasele glume pe care le fac unii cu ceilalti. Asa cum a fost si ieri. 

Dupa aceea, fostii tenismeni au schimbat niste mingi cu cativa copii, din public. De altfel, am remarcat prezenta foarte multor copii, imbracati in tricouri cu sigla bancii si a turneului.

La final, cei trei „adevarati ambasadori ai sportului romanesc in strainatate” (dupa cum i-a numit presa locala) au oferit autografe copiilor si tinerilor care si-au exprimat aceasta dorinta. De departe, cel mai asaltat dintre invitati a fost Hagi, in jurul caruia s-a strans o multime de copii dornici sa aiba o amintire de la unul dintre cei mai fotbalisti romani din istorie. Mi-a placut bucuria exprimata cu gesturi largi a acelor copii, care au tratat obtinerea unui autograf pe tricou, pe o foaie de hartie, pe un poster, ca pe o mare victorie.

Una peste alta, am apreciat cum a fost organizat acest eveniment, cum a decurs el in sine si m-am bucurat ca si orasul meu a fost inclus pe lista acestei caravane.

Reclame

Un gând despre „Vedetele sportului romanesc au venit la Pitesti

  1. Da, frumos eveniment. Si vezi, traseul normal: mari sportivi = mari caractere se adevereste cu foarte mici exceptii.
    Interesanta bucuria copiilor vis-a-cis de Hagi pe care ei saracii nu l-au prins in activitate.
    Eu l-as include si pe Andrei Pavel alaturi de ceilalti 3. Poate performantele lui nu au fost de aceeiasi intensitate dar i-am admirat efortul si fair-play-ul mereu.
    Din pacate acum intervine problema ca, in special la tenis, putini copii se pot apropia de acest minunat sport. E mult prea scump.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s