Discursul regelui


Sa incepem cu o gluma: M-am uitat azi la discursul regelui. Cat de bine a jucat Colin Firth!

Acum serios vorbind, am fost curios sa vad acest moment solemn petrecut azi in Parlament: discursul Regelui Mihai in fata camerelor reunite, in ziua in care fostul suveran a implinit venerabila varsta de 90 de ani.  Am vrut sa vad ce mesaj transmite dar si cum se desfasoara acest episod, dupa parerea mea, nejustificat de controversat. Nu am simpatii monarhiste, am considerat doar ca acest prilej merita sa-i acord interesul meu.

Regele a sustinut un discurs de vreo 10 minute, care mi s-a parut destul de cuprinzator si a privit realitatile romanesti actuale doar ca un observator,  care, fara sa spuna nimic iesit din comun, a facut doar niste afirmatii decente, de  bun simt, binevenite intr-un prezent agitat si a sfatuit clasa politica, de la inaltimea varstei si experientei sale. Asa cred ca trebuie luate declaratiile sale, pentru ca, in rest, nu mai poate indeplini nicio functie in stat si de aceea nu se poate spune ca are interese ascunse. Insa, cred ca a fost doar ascultat, nu si inteles.

Dupa ce am vazut ca aparitia regelui a polarizat din nou opiniile, pro si contra, mi s-a confirmat, inca o data, ca regele Mihai ramane o figura importanta a istoriei noastre, pe care poate ar fi indicat sa o cunoastem mai bine.

Reclame

Un gând despre „Discursul regelui

  1. Sunt cu totul de acord. Nu pot sa zic ca sunt monarhista. Cu toate ca de mica citeam cu nesat reviste aduse ilegal din vest care aveau rubrici privitoare la monarhiile din lume. Si nu pot sa nu constat ca multe tari care mai au suverani (nu discutam ce putere au acestia sau nu) o duc bine. Oare casa regala, fie ea si pur cu misiune de reprezentare, asigura o anumita stabilitate? Cel mai bun exemplu o constituie tarile nordice. (Olanda, Suedia,Danemarca,Norvegia).
    Adevarul este ca acesti oameni au o educatie deosebita nu sunt parveniti avizi de putere,glorie sau bani.
    Hm, e un subiect interesant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s