Romanii sunt ingeniosi


De vreo cateva zile face valuri in online o campanie a brandului de ciocolata ROM, pornind de la sugestiile negative pe care ni le ofera Google daca vom cauta „romanii sunt…”. (pentru ca motorul de cautare a inmagazinat articolele scrise despre romani, in ultimii ani, si, din pacate, ele sunt majoritar nefavorabile)

Campania mentionata isi propune sa schimbe imaginea Romaniei pe internet, prin postari care sa scoata in evidenta si calitatile romanilor. Si cu cat sunt mai multe,  cu atat pot sa atenueze efectul articolelor ostile. Astfel, la o viitoare cautare pe Google, sa primim si sugestii pozitive la adresa romanilor. Initiatorii i-au creat si un site .

De fapt, este vorba, mai mult, de o campanie de imagine pentru brandul mentionat, dar mie mi se pare o idee ingenioasa. Nu pot aprecia cat va fi ea de eficienta, dar reactiile nascute in jurul ei ii pot oferi succesul de piata cautat. Si, dupa cum spuneam la inceput, campania a creat deja rumoare pe internet. Unii au combatut-o cu argumente valabile, altii au salutat-o si i-au dedicat articole. Eu, unul, am apreciat ideea care a pus in miscare aceasta campanie

P.S.: Nu fac reclama pe blog, este un articol scris din proprie initiativa,  m-ar flata sa ganditi altfel!

Reclame

2 gânduri despre „Romanii sunt ingeniosi

  1. Ai dreptate, sunt ingeniosii romanii, dar nu intotdeauna isi folosesc aceasta calitate in scopuri nobile. Sa vedem de data asta, poate iese ceva.

    • Nu stiu cat va fi de eficienta campania, dar ideea mi-a placut.
      Altfel, observatia ta e corecta, depinde si cum iti folosesti ingeniozitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s