Cum a venit Craciunul cu o luna mai devreme


De cateva zile am remarcat o preocupare a comerciantilor de a se pregati pentru sarbatorile de iarna. Au aparut produse specifice acestei perioade a anului, prin magazine am vazut deja ornamente de pom, Mosi-Craciuni, bomboane de pom etc. Mass-media ne anunta ca marile orase se pun la punct cu iluminatul public de sarbatoare.

Pe undeva, graba vanzatorilor de a-si afisa ofertele pentru luna cadourilor este explicabila, cu cat intri mai repede in competitie, cu atat iti vor creste, macar in teorie, vanzarile. Si totusi, nu e putin cam devreme? Vor sa stimuleze consumul, care, oricum, in aceasta luna va fi mai mare decat in timpul anului?

Imi amintesc ca, in alti ani, nu mai aveam rabdare pana se termina luna noiembrie, fiindca asteptam sa inceapa luna decembrie, luna Craciunului si luna la finele caruia vom saluta trecerea intr-un nou an. Acum, nu mai simt chiar la fel. Astept, fireste, perioada Sarbatorilor, cu toata atmosfera din jurul ei, dar entuziasmul copilaresc s-a mai disipat. M-oi fi maturizat?

Anunțuri

3 gânduri despre „Cum a venit Craciunul cu o luna mai devreme

  1. Sigur da, deoarece nisipul din clepsidra curge… Dar trist mi se pare mie ca a devenit Craciunul doar ceva comercial. Si ar trebui sa insemne mult mai mult. Si in fiecare an imi promit ca nu o sa mai cumpar atatea ca si asa e casa plina si le folosesc doar o scurta perioada, dar nu reusesc.
    In schimb continui sa ma bucur de colinde, de vizitele familiei si cunoscutilor, de fetele minunate ale copiilor cand primesc cadouri, de luminile braduletilor… Nu m-am maturizat destul?:))

    • Dimpotriva, inseamna ca inca mai gasesti partea frumoasa a sarbatorii, ceea ce e minunat. Intrebarea finala era pusa ca sa starneasca reactii.

  2. Ca si Pastele, Craciunul si-a pierdut spiritul pur si luminos in goana dupa cadouri, mancare si imbracaminte, iar comerciantii nu stiu cum sa profite mai repede de aceste zile de sarbatoare. Entuziasmul ti-l pierzi pe masura ce inaintezi in varsta si e valabil pentru toate domeniile vietii noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s