Marea transformare


Sincer, nu vi se pare ca ne-am abrutizat? Ca nu mai gasim motive de bucurie, coplesiti de griji si de nevoi. In timp ce lumea ce ne inconjoara se clatina si paraie din toate incheieturile ca un organism tarat, iar diversi „profeti” prevad crearea uneia noi, construita, zice-se, pe baze mai sanatoase, incercam sa ne gasim si noi locul si linistea. Zgomotul creat de agitatia neincetata a oamenilor, in cautarea valorilor materiale, oboseste, la un moment dat.

„Viata e grea, capitalismul e complicat” conchidea cineva intr-o emisiune radio si pare sa aiba dreptate, suntem chemati sa ne adaptam din mers la noile realitati, pentru ca alta varianta nu mai avem. Legati-va centurile de siguranta, ne asteapta o calatorie lunga. Chiar in aceste vremuri care nu mai pun asa mare pret pe suflet, ci pe abilitatea de a te descurca cu resursele proprii si de a te mula pe exigentele vremurilor.

Ne amuzam cand vreun individ doritor de atentie si de reclama sustine ca a calculat el ziua cand va avea loc sfarsitul lumii si primim apoi orice data simetrica cu un amestec de teama si curiozitate. Sfarsitul lumii a devenit o legenda urbana. Lumea nu se termina cand li se nazare unora, eu cred ca atunci cand chiar se va intampla ceva, nu va mai apuca nimeni sa ne avertizeze. Nu mai stim noi cum sa iesim din banalul cotidian?

Anunțuri

Un gând despre „Marea transformare

  1. In fapt ne apropiem de sfarsitul lumii cu pasi repezi. A unei lumi cu anumite valori morale, unde contau si primau nevoile sufletului. In lumea noua conteaza doar materialul. Unii nu pot, altii nu vor sa se adapteze noilor reguli. Ce se va intampla cu ei? Ramane de vazut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s