Intre online si offline


Diferenta dintre online si offfline este, si sub aspectul preocuparilor, una foarte mare. Ma uit si eu cata importanta isi dau unii reprezentanti ai blogosferei si ce disputa e si in spatiul asta de exprimare, intre bloggerii ceva mai bine cotati, asa-numitii A-listeri si contestatarii lor, denumiti hateri(care deseori prezinta argumente valabile). Cand iesi, insa, din online, aceasta cearta nu mai are nicio relevanta. Toate aceste figuri nu mai sunt recunoscute si agitatia lor nu prezinta vreun interes.

Eu zic ca aceia care se dau rotunzi fiindca au o anume influenta in mediul online sa nu uite ca e atat de mare diferenta intre cele doua spatii de exprimare si ca notorietatea lor si activitatea lor de pe net, pe care o intretin cu sarg, nu prezinta atata importanta pentru un om de pe strada, chiar utilizator de internet (dar care nu citeste bloguri)! Putin mai mult realism n-ar strica. De asta incerc sa ma adresez si celor care nu stapanesc prea bine terminologia online-ului.

Un observator neutru ar privi nedumerit cele doua tabere, compatimindu-le si remarcandu-i pe cei care intra in conflict pentru un trafic cat mai mare si bani de la agentii, probleme care pentru oamenii simpli vor parea neinsemnate. Online-ul si offline-ul sunt, pentru multi, universuri paralele si chiar daca pentru unii dintre noi ele se intrepatrund, pentru o larga majoritate primul e doar un hobby, celalalt e adevarata provocare.

Reclame

2 gânduri despre „Intre online si offline

  1. Danny, daca marii bloggeri castiga din publicitate, asa cum se lauda, peste 3000 de euro pe luna, atunci cred si eu ca au de ce intra in conflicte. Iar cei care privesc din afara, cu siguranta ar fi invidiosi pe asemenea castiguri.
    Eu nu-i citesc pe acest bloggeri mari, nu stiu cine sunt si ce afaceri invart ei, dar in spatele rezultatelor lor excelente trebuie sa fie o munca titanica.

  2. Pingback: Cand afisul spune totul … « Silence's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s