Eu cu cine votez?


Intrebarea cetateanului turmentat din „O scrisoare pierduta” a fost pusa, mai in gluma, mai in serios, cam la fiecare runda de alegeri din ultimii ani. Si iata ca ea revine si in acest an, cand suntem chemati din nou la urne, in vara si/sau in toamna.

Demonstratiile din aceasta saptamana, indreptate impotriva actualului regim (in primul rand) au confirmat ceea ce banuiam: chiar daca actuala putere ar fi inlaturata, nici opozitia nu se bucura de prea multa incredere. Oamenii spun: ” Pai n-au fost si astia la conducere?” si amintesc imediat cate au sa le reproseze (apropo, sunt curios daca opozitia chiar a inteles ceva din ce s-a intamplat in ultimele zile).

Manifestantii au expus cele mai diverse motive de nemultumire, iar din mesajele lor a reiesit ca politicienii de azi si-au pierdut total credibilitatea. Si totusi, cand striga „Jos cutare”, asta ar trebui sa insemne „Sus altcineva”. Dar cine?

Sa nu ne ducem la vot nu mi se pare o solutie. Sa ne folosim de acest drept, daca tot il avem. Sa spunem ca oricine ar veni, o schimbare oricum nu se va produce, mi se pare o iesire comoda din discutie. Numiti-ma naiv daca vreti.

Ne indoim de puterea votului? Atunci, daca vrem democratie, sa o practicam, pentru ca ea inseamna, dupa mine, si sa protestam fata de ceea ce nu ne convine (lucru cu care sunt de acord) dar si sa-i alegem pe cei care credem ca ne vor conduce putin mai bine. Daca nu-i gasim, sa-i votam pe cei care se apropie cat mai mult de convingerile noastre.

Reclame

2 gânduri despre „Eu cu cine votez?

  1. Danny, e adevarat ca nemultumirile populatiei provin si pe un fond de criza economica mondiala. Dar masurile luate de actualii guvernanti mi se par cel putin revoltatoare. Nu stiu de cine sunt impuse, dar situatia se agraveaza pe zi ce trece. Sunt curioasa cine se hazardeaza sa conduca tara in astfel de conditii.

  2. Pingback: Doua bancuri bune | World Changed

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s