Clasa zero, a „n”-spea schimbare in educatie


Am gasit in ultimele zile diferite materiale despre noua idee a celor din Ministerul Educatiei, astfel Noua Lege a Educaţiei Naţionale prevede că începând cu anul şcolar 2012-2013, adică de la 1 septembrie, să avem toţi copiii care împlinesc 6 ani până la această dată înscrişi în clasa pregătitoare, sau clasa zero, una care sa-i acomodeze cu scoala, cu ideea de colectivitate.

Altfel spus, din toamna vor fi doua generatii care vor incepe scoala, cei care au implinit sase ani si cei de sapte ani. Deja masura e destul de contestata de parinti, care considera ca in acest fel copiilor „li se fura un an din copilarie” si care nu stiu cum se va desfasura acest nou proiect al ministerului, avand dubii ca el va functiona asa cum isi doresc din minister.

Nici eu n-am inteles exact scopul acestei inovatii, care mi se pare ca se inscrie in a „n”-spea incercare de reformare a invatamantului pana cand n-o sa se mai inteleaga nici parintii, nici copiii ce vrea sistemul educational de la ei. Stim cu totii ca fiecare ministru care a ocupat aceasta functie a tinut sa-si puna amprenta asupra acestui domeniu, poate cel care a suferit cele mai multe modificari in ultimii douazeci de ani. Altfel, zilele trecute glumea cineva pe internet ca daca actualul ministru va fi remaniat, vor iesi in strada si cei care n-au luat bacul in 2011. Si atunci sa vezi protest!

Si inca o remarca: odata cu noul proiect “clasa zero”, cei de la Holograf vor canta primul vers din piesa lor “Vreau o minune” asa: “Mama m-a dat prea de mic la scoala”

Reclame

2 gânduri despre „Clasa zero, a „n”-spea schimbare in educatie

  1. Tu vorbesti serios? Clasa zero? :)) Stai sa procesez informatia, inca sunt in stare de soc. Mai, de unde le vin astora atatea idei? De unde se inspira? Sau ce viseaza noaptea pun in practica? 😯

  2. E modelul occidental, nemtesc spre exemplu, doar ca nu era nevoie de asa ceva si nici conditii nu avem. Acolo lasi copilul linistit pana dupa-masa, e in maini bune, mananca, se joaca si invata fara a fi suprestresat. Noi nu avem aceste posibilitati, deci parerea mea e o mare prostie. Noi trebuia sa ne pastram sistemul de invatamant initial care a finctionat. Si eventual doar pe ici colo sa mai modernizam. Dar ca de obicei am rastalmacit si stricat tot.
    PS: Super stirea zilei de azi, bravo Horia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s