Iarna si-a intrat in drepturi


Mai tineti minte ce vreme era la inceputul anului? Si cum se temeau unii dintre noi ca nu vom avea iarna in toata regula, ca vom ajunge sa ne amintim de vremurile in care ningea, de o sa le povestim copiilor despre cum ne jucam cu zapada si ei n-o sa ne creada pentru ca nu au vazut asa ceva? Unii mai sentimentali, altii ingrijorati de seceta, acestia priveau cu neincredere vremea, totusi, anormal de frumoasa cu care a inceput anul.

Si n-a trecut mult de atunci, in jur de trei saptamani- o luna maxim si am vazut si zapada (din belsug), am indurat si un viscol puternic, urmat de un ger teribil. Toate colorate corespunzator, de la meteorologi citire: cod galben de ninsori, cod portocaliu de ger etc. Avertizarile curg una dupa alta, spre atentia tuturor, care ar trebui sa le ia in serios pentru binele lor.

Iarna si-a intrat in drepturi, asa cum se spune pe la tv. Si acum, ce credeti? Oamenii s-au saturat de iarna, vor din nou vreme calda. Adevarul e ca nici natura nu mai vede calea de mijloc, ori e prea cald, ori e prea frig. Sau poate si asta inseamna incalzirea globala: vreme la extreme.

Altfel, si-a zarit ursul umbra? Ca doar am inteles ca avem si in Romania echivalentul „zilei cartitei” de la americani, care-i tine ca pe ghimpi pe localnicii zonelor unde se pastreaza traditia asta, in asteptarea semnalului ca se va termina iarna. Prin alte tari se spune ca e ziua marmotei, o fi tot aia care invelea ciocolata in staniol?

Reclame

2 gânduri despre „Iarna si-a intrat in drepturi

  1. Iarna ca asta n-am mai avut demult. Eu ma saturasem de ea inainte sa inceapa. 😛 😀
    Danny, noi mai glumim si spunem ca orice se intampla in 2012 are dimensiuni apocaliptice. :))
    Hai cu primavara! Sa plece baba iarna spre tinuturi polare, sa-si faca de cap la ea acasa. Asta asa, ca o concluzie personala. 😛

    • Chiar asa, tindem sa punem orice pe seama mult-clamatei apocalipse :)) O sa plece iarna, dar stai sa-si faca numarul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s