De ce sa nu-ti doresti o functie mare


Deja stiti cu totii: dupa demisia lui Emil Boc, Romania are un nou Guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu, diplomat de cariera, fost ministru de externe, venit din functia de sef al SIE (Serviciul de Informatii Externe). O persoana care mi-a lasat, in toate ipostazele in care l-am urmarit pana acum, o buna impresie, dar care este pus acum in fruntea Guvernului, acolo unde va avea o responsabilitate mult mai mare, maxim de vizibilitate publica, iar activitatea sa va fi mereu comentata, urmand sa intre foarte des in colimatorul presei.

Intrat „in focuri”, cabinetul condus de Ungureanu nu a primit nicio clipa de gratie, pentru ca nu mai este timp si nici rabdare pentru asta, fiind contestat inca de la inceput, fiindca ministrii care-l compun sunt, in majoritatea lor, destul de tineri (ceea ce poate fi un atu dar se poate dovedi, in aceeasi masura, si un handicap) si pentru ca fac parte din randul subalternilor fostilor ministri.

Sa vorbim putin despre tineretea in functiile publice: sunt multe persoane care afirma ca isi doresc o implicare crescuta a tinerilor, chiar si in politica. Si totusi, variantele propuse pentru Guvern nu i-au multumit pe acestia, pe motiv ca ar proveni din bine-cunoscutul si nepieritorul sistem „pile, cunostinte si relatii” si pentru ca n-ar fi suficient de pregatiti pentru a conduce un minister, sa zicem. Acestia sunt tinerii pe care ni-i dorim? Se pare ca nu.

Si inca o observatie: in aceasta era digitala in care poti afla orice despre oricine, sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi sa ocupi o functie mare, daca nu esti pregatit pentru ce va urma: presa iti va cauta minutios in biografie pentru a gasi ceva compromitator. Chiar si in fisa de la cresa, cum glumea cineva la un talk-show acum doua seri. Urmariti ce a aparut in media despre noul premier in ultimele trei zile, daca nu ma credeti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s