Copiii din generatia Internetului


Nu mai e niciun secret pentru nimeni ca tehnologia ne-a ocupat aproape total vietile si ca nu ne mai putem imagina existenta fara binefacerile tehnicii moderne. Si asa ni se obisnuiesc si copiii care percep ca pe ceva firesc conexiunea la un spatiu virtual, dar atat de bine utilat, incat le satisface si celor mai mici dorintele.

Am cunostinte apropiate care mi-au spus despre copiii lor ca stiu sa utilizeze calculatorul la nivelul notiunilor de baza, au deprins de la varste fragede tainele Internetului, sau macar stiu sa-si puna desenul animat preferat pe net. Si asta chiar inainte de a invata sa vorbeasca cursiv sau sa inceapa sa scrie. Desi, la inceput, am fost surprins sa aud asta, gandindu-ma mai bine, am realizat ca n-ar trebui sa ma mir prea mult ca asa stau lucrurile.

Pana la urma, generatiile care s-au nascut in ultimii 5-7 ani se familiarizeaza de mici cu Internetul, asta poate si fiindca parintii lor sunt activi online si chiar daca nu sunt, tentatia celor mici sa paseasca in aceasta lume noua e greu de invins. Calculatorul e noul televizor, in zilele noastre parintii isi lasa copiii in fata PC-ului, pe principiul : „macar stiu ca e cuminte, e in siguranta”. Cat de in siguranta, eh, asta-i alta discutie.

Astfel, ce i-ati spune copilului despre Internet, la ce varsta l-ati lasa pe net?

Un gând despre „Copiii din generatia Internetului

Lasă un comentariu