Romanii si internetul


Internetul este un lucru indispensabil pentru multi dintre noi. Insa multi din cetatenii tarilor din Uniunea Europeana (UE) nu au avut nici macar o data contact cu mediul online, iar cel mai mare procent a fost inregistrat in Romania.
Aproape trei sferturi din populatia UE are acces la Internet, spre deosebire de anul 2006, cand doar jumatate dintre locuitorii europeni aveau dotarile necesare pentru a naviga online, se arata intr-un studiu recent al Eurostat.
Romania este pe primul loc in privinta numarului de persoane care nu au avut niciodata contact cu Internetul. 54% din populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata un calculator. (pierderea lor, as zice). via

E clar, multi dintre romani nu au cultura internetului, n-o vor avea prea curand si nu-i cunosc binefacerile sau, daca au ajuns sa-l acceseze, nu stiu unde sa intre pentru a se informa corect, in conditiile unei lupte viu disputate pentru trafic intre site-uri. Ma invart printre oameni obisnuiti, care privesc Internetul ca pe o inventie extraordinara, intr-adevar, dar pe care, ori spun ca n-au timpul, ori ca n-au disponibilitatea de a-l descoperi.

Anunțuri

Un gând despre „Romanii si internetul

  1. Nu pot sa cred ca exista oameni care nu am avut contact cu internetul pana acum. Hai mai, poate locuiesc in varf de munte…sunt pustnici. Imi povestea o prietena ca gazda sa, un mosulet de 89 de ani navigheaza pe net cat e ziua de lunga, iar pe ea o trimite la cratita. Pana la urma si-a achizitionat un laptop… Vezi dara…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s