De ce avem o parere gresita despre medici


De data asta, incep cu o intrebare: Cand aveti nevoie de informatii despre un medic, de unde vi le procurati? Cautati cunostinte din domeniu sau care au avut de-a face cu sistemul sanitar, va interesati singuri, cereti ajutorul internetului? In aceasta ultima varianta, sunt sigur ca stiti de existenta forumurilor de discutii, pe teme variate, in care persoanele care au folosit un anume serviciu isi spun parerea despre el.

Si in alte domenii, dar zice eu, cu deosebire, in sistemul medical, aceste mesaje conteaza pentru cel care le consulta. E vorba, daca stam sa ne gandim, de bunul cel mai de pret al omului: sanatatea. Iar acesta, daca se lasa pe mana unui medic, doreste sa stie cat mai multe despre el si modul lui de lucru. Si, pentru ca nu in  toate situatiile, pacientii au ramas satisfacuti de calitatea serviciilor, unii dintre ei isi fac cunoscute nemultumirile pe net, acolo unde, teoretic, poate citi oricine.

Si atunci, ce facem? Dupa parerea mea, ar trebui sa luam toate aceste comentarii cu rezerva, din doua motive: unul ar fi perceptia subiectiva a fiecarui pacient, despre comportamentul cadrelor medicale,  care poate fi interpretat in fel si chip. Apoi, problema de sanatate, afectiunea de care sufera fiecare pacient si stadiul in care se afla aceasta. Un tratament bun pentru o persoana, ii este daunator alteia.

Si toate aceste opinii pornesc de la o realitate (e drept), dar mult prea des rostita, „spaga la medic”, pe care nu toti o iau iar unii vor s-o dea fara sa li se ceara, ca o multumire- care a creat o imagine proasta acestei bresle.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s