Suedia castiga Eurovision 2012


Aseara a avut loc editia din acest an a concursului Eurovision. In acest an castigatoarea a fost Suedia, prin cantareata Loreen si a ei piesa „Euphoria”, care a castigat detasat competitia. Pe locul 2 s-a clasat Rusia, cu trupa „Buranovskiye Babushki”  si piesa „Party for everybody”, iar pe 3, Serbia, cu o mai veche cunostinta a acestui concurs, interpretul Zeljko Joksimovic (care a concurat si in 2004, cand a luat locul 2) si piesa „Nije Ljubav stvar”. Romania, reprezentat de trupa Mandinga si piesa „Zaleilah”, a incheiat pe locul 12.

Spre deosebire de alti ani, nu am mai putut urmari marea finala de anul asta, din cauza unui eveniment social la care a trebuit sa particip. Am urmarit, insa, semifinalele si consider ca victoria finala a Suediei este una pe deplin meritata si prevad ca aceasta piesa va avea succes si in topurile internationale din aceasta vara.

Chiar daca multi il contesta, Eurovisionul ramane un concurs pe care il urmaresc cu placere, macar pentru componenta lui spectaculoasa si pentru momentele puse in scena, anual, de organizatori. Votul pe criterii de vecinatate geografica nu ma mai surprinde, e deja o realitate a acestui concurs, care, insa, deformeaza, deseori, clasamentul final. In continuare, piesa castigatoare:

Reclame

Un gând despre „Suedia castiga Eurovision 2012

  1. Da, voturile se dau pe criterii geografice, dar pana la urma, cea mai buna piesa triumfa. Nu stiu cum este posibil, dar se intampla! Iar anul acesta Rusia a dat maxim de puncte rivalei sale, Suedia. Ce dovada de corectitudine mai mare poate exista?
    Oricum Eurovisionul ramane un spectacol agreabil, grandios pe alocuri. Locul 12 ocupat de noi insa cam dezamageste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s