Votul negativ


Au trecut si alegerile locale.  A fost o campanie electorala anosta, una in care am avut impresia ca nici unii candidati n-au crezut cu adevarat, in sansele lor de victorie, dar au facut totul ca sa salveze aparentele (nici unele slogane nu mi s-au parut prea inspirate), nici alegatorii nu le-au mai dat atentie sau daca au facut-o, n-au mai crezut in promisiunile pe care le-au facut candidatii.

Pe undeva, asta ar trebui sa fie un semnal de maturitate. Si, totusi s-a ajuns, in final, la un vot negativ, inca unul de tipul „ii votam pe unii ca sa nu iasa ceilalti”. Aceste alegeri au semanat mai degraba cu un scrutin parlamentar, in care s-a votat mai degraba partidul, nu atat persoana.

S-a votat, intr-o mare proportie, impotriva candidatilor veniti din partea PDL-ului, care a guvernat Romania in ultimii patru ani. Valul de ura indreptata impotriva acestui partid, care si-a legat numele si de masurile de austeritate, a fost puternic. Conform statisticilor, prezența la vot la alegerile pentru primari a fost de 56,24%, una destul de buna. Ramane de vazut ce va fi toamna, la parlamentare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s