Omenia pe cale de disparitie


Ati aflat, pana la acest moment, ca fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”  în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004. Procurorii DNA l-au acuzat pe Adrian Nastase ca si-a finantat campania pentru alegerile prezidentiale din 2004, cu ajutorul unor lideri PSD, aflati in posturi-cheie ale administratiei publice, si a sute de firme private si a zeci de institutii publice, concret de o forma a traficului de influenta. (via)

Din continutul dosarului, nu cunosc decat ce s-a dat in presa, dar avocatii sustin ca e un dosar insuficient probat si ca s-a comis o eroare judiciara. Dar despre altceva vreau sa vorbim. Nu vi se pare ca suntem intr-o eroare cu totii? Anuntul condamnarii a generat un val urias de bucurie pe internet, dar subiectul acestui dosar este principala acuzatie care i se putea aduce? Sa judecam in ansamblu. Eu nu simt neaparat ca s-a facut dreptate si daca tot invocam justitia, sper ca acesta sa nu fie un exemplu singular.

Si totusi, de unde asemenea manifestari de bucurie? Ei bine, opinia publica primeste aceasta hotarare in contul tuturor momentelor in care fostul premier i-a indignat sau chiar i-a revoltat prin fapte, prin atitudine, prin orice. Dar nu asa se face justitia. Daca si judecatorii au rationat astfel, e grav.

Pe oamenii neimplicati in sistem, insa, nu ii intereseaza astfel de fineturi juridice. L-au invinovatit ani de-a randul pentru diferite motive, unele chiar justificate, iar acum se simt razbunati, un sentiment care nu le va ameliora viata, ci doar le va inacri sufletul. Iar tentativa de sinucidere a lui Nastase a adaugat un plus de dramatism cazului si a generat reactii profunde la limita umanului.

La final, sa mai consemnez o idee: politica si, intr-o mai mica sau mare masura, mass-media influentata politic ne-au facut sau ne vor face pe multi dintre noi sa ne pierdem ultimele urme de omenie si sa ne uram cu patima, intr-o lume tot mai degradata.

Reclame

Un gând despre „Omenia pe cale de disparitie

  1. Asa se intampla intotdeauna cu oamenii politici, cu figurile publice (adu-ti aminte de cazul Huidu) in general. Fie sunt foarte iubiti, fie foarte detestati.
    Nu pot decat sa fiu de acord cu concluzia ta finala. Imi pare rau s-o spun, dar noi, romanii, prea ne bucuram de raul altuia. Niciodata nu ne gandim ca intr-o zi poate sa fie randul nostru…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s