Cea mai inalta cladire din Europa


Intotdeauna am fost fascinant de gigantii arhitecturali. De cladirile impunatoare, de constructiile care ating cerul, despre care am scris nu o data si pe blog.

In aceasta saptamana a avut loc, la Londra, inaugurarea celei mai înalte clădiri – Turnul „The Shard”. Construcţia a costat 1.5 miliarde de lire sterline, are 309 metri înălţime şi 95 de etaje.  Ceremonia a fost condusă de premierul Qatarului, şeicul Hamad, şi prinţul Andrew, ducele de York. La construcţia turnului, încheiată în luna aprilie, au participat şi 300 de români.

Designul cladirii, care e in mare parte acoperita de sticla, este deja unul dintre punctele de interes major din Londra. Aceasta cladire va deveni inca o emblema a Londrei, intr-un an in care atentia lumii intregi este centrata pe capitala Marii Britanii, care va gazdui intre 27 iulie si 12 august Jocurile Olimpice de Vara.

Creaţie a arhitectului italian Renzo Piano, autorul Centrului Pompidou din Paris, Shard Tower se află la sud de  Tamisa. Poate adăposti 12 mii de  persoane, are un hotel de cinci stele, mai multe restaurante de lux şi  600 de mii de metri pătraţi de birouri şi magazine. (sursa)

Reclame

Un gând despre „Cea mai inalta cladire din Europa

  1. Nu stiam de inaugurarea acestui turn. Intre zgarie-nori si cladiri vechi, medievale, le prefer pe ultimele. Daca primii sunt grandiosi, dar impersonali, constructiile medievale sunt romantice si pitoresti, create parca pentru sufletul meu. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s